Ejerlejligheder adskiller sig ikke stort fra enfamilieshuse, men en ejerlejlighed er en selvstændig fast ejendom, som typisk er en del af en større ejendom, oftest en etageejendom. 

Ved køb af en ejerlejlighed er det vigtigt at gennemgå købsaftalen og undersøge alle handlens dokumenter for eventuelle juridiske eller økonomiske problemstillinger. Der udarbejdes typisk ikke tilstandsrapporter for ejerlejligheder, da tilstandsrapporten i så fald skal omfatte både den enkelte ejerlejlighed og hele fællesejendommen. Det kan således være meget dyrt at få udarbejdet en tilstandsrapport for en ejerlejlighed. Det betyder også, at sælger ikke er ansvarsfri for eventuelle mangler, hvorfor køber i op til 10 år efter købet vil kunne rette mangelkrav mod sælger.

Ved køb af ejerlejlighed skal køberen være særligt opmærksom på ejerforeningens forhold og gennemgå vedtægter og regnskaber. Det kan hænde, at der er planlagt store renoveringer, som køber kan forvente at skulle betale til, og som derfor bør regnes ind i køberens budget ved købet.

For at køber kan sikre sig på bedste vis, er det nødvendigt, at der er et advokatforbehold i købsaftalen inden denne underskrives. Advokatforbeholdet betyder, at aftalen ikke er bindende for køber, hvis dennes rådgiver ikke kan godkende handlen. Køberen kan med sin advokat gennemgå handlens dokumenter og udtræde uden at betale godtgørelse, selvom handlens dokumenter er underskrevet.

✔ Gennemgang af købsaftale og handelsdokumenter

✔ Korrespondance med mægler/sælger og bank

✔ Gennemgang og rådgivning af forsikringstilbud

✔ Udarbejdelse af evt. forbehold og godkendelsesskrivelse

✔ Gennemgang af refusionsopgørelse

✔ Gennemgang og godkendelse af skøde

✔ Drøftelse af sagen med dig på vores kontor eller over telefon

Fast pris: 7.000 DKK

Kontakt

  1. Navn(*)
    Invalid Input
  2. Telefon(*)
    Invalid Input
  3. Tidsrum(*)
    Udfyld venligst tidsrum

Om BoligAdvokaterne

BoligAdvokaterne er et ungt advokatfirma med fokus på at have sine klienter i centrum, hvorfor vi er yderst fleksible. Vi møder vores klienter i øjenhøjde.

Fra vores kontor i Aarhus, hjælper vi klienter i hele landet. BoligAdvokaterne er medlem af Advokatsamfundet og har advokatforsikring hos HDI.

Bankoplysninger

Bankkonto i Danske Bank:
Reg: 3409 Konto: 12115768
CVR num­mer: 37608955